Квітень
9 2017
Нарада з вчителями ЗНЗ району

Posted under Районна психолого-медико-педагогічна консультація (РПМПК )

5 квітня 2017 року завідувачем районної психолого-медико-педагогічної консультації (ПМПК) Пенько Дарією Ярославівною на базі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Героя України Богдана Сольчаника проведено нараду з вчителями загальноосвітніх навчальних закладів району з питань збору і оформлення необхідної документації на дітей які мають вади у розумовому та (або) фізичному розвитку, для психолого-педагогічного вивчення цих дітей в умовах РПМПК. Також у даній нараді взяли участь директор навчально-методичного центру психологічної служби (НМЦПС) Фурдичко М.І. та методист НМЦПС Бідник І.І..

Завідувач РПМПК наголосила на те, що сьогодні в процесі реформування нашої освіти однією з найактуальніших і найобговорюваніших є проблема інтеграції дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітній школі шляхом інклюзивного навчання, яке дозволить дітям самореалізуватися і в майбутньому отримати професію.

Насамперед педагогові та психологові, щоб навчати й адаптувати до життя серед здорових ровесників дитину з тим чи іншими психофізичними проблемами, потрібно знати її психологічні особливості, прояви поведінки, які зумовлюються недорозвитком мовлення, порушення слуху, зору, розумовою відсталістю чи затримкою психічного розвитку; психологічну своєрідність дитини, прикутої до візка через церебральний параліч. Не менш важливим є усвідомлення тих можливостей навчання і розвитку, що зберігаються у кожної дитини та шляхів їхньої реалізації

Також були надані пропозиції вчителям індивідуальної форми навчання, а саме: з метою підвищення результативності навчальних досягнень учнів, вчителям індивідуальної форми навчання, систематично ознайомлюватись та опрацьовувати новинки спеціальної освіти для надання фахової допомоги дітям із особливими освітніми потребами.

No Comments »

Comments are closed.

Trackback URI |