Листопад
1 2017
Аналіз та представлення результатів реалізації програми “Сімейна розмова” за 2016-2017 н.р.

Posted under Практичні психологи & Соціальні педагоги


Аналіз та представлення результатів реалізації програми «Сімейна розмова» за 2016-2017 н.р.
Завдання сучасної школи полягає в тому, щоб надати підліткам необхідні знання та сформувати вміння і навички щодо реалізації здорового способу життя, навчити школярів визначати життєві цінності та спонукати відповідально ставитися до власного здоров’я. Важливу роль у вирішенні цих завдань виконує психологічна служба школи, яка разом з адміністрацією, педагогічним колективом планує і реалізовує різні напрямки профілактичної роботи з дітьми.
30 жовтня 2017 року на базі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Героя України Богдана Сольчаника відбувся семінар практичних психологів і соціальних педагогів на тему: «Аналіз та представлення результатів реалізації програми «Сімейна розмова» за 2016-2017 н.р.»
Практичні психологи та соціальні педагоги у формі презентацій представляли результати реалізації програми, ділилися своїм досвідом та розповідали про труднощі, які виникали у процесі профілактичої роботи щодо вживання алкоголю неповнолітніми.
«Сімейна розмова» – це унікальна програма щодо запобігання та профілактики вживання алкоголю неповнолітніми, створена фахівцями Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи.
Головною метою програми є реалізація інноваційних методів і моделей роботи з попередження дитячого алкоголізму. В основі підходу цієї програми лежить взаємодія шкільних психологів, педагогів, батьків та дітей у форматі тренінгів, рольових ігор, навчальних семінарів. Програмою передбачається робота фахівців з учнями 7-х класів. Заняття з дітьми та батьками побудовані в інтерактивній формі з використанням сучасних профілактичних технологій.
Результати програми «Сімейна розмова» демонструють соціальну необхідність впровадження освітніх програм для удосконалення превентивної роботи, пропаганди здорового способу життя та оздоровлення українського суспільства.
В рамках обговорення директор навчально-методичного центру психологічної служби М.І. Фурдичко аналізувала роботу працівників, які представляли результати реалізації програми , а методист навчально-методичного центру І.І. Бідник надала методичні рекомендації щодо подальших кроків впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» у 2017-2018

No Comments »

Comments are closed.

Trackback URI |