Листопад
9 2017
Семінар практичних психологів

Posted under Практичні психологи

Питання переходу з молодшої ланки до середньої не раз обговорювалося психологами, і в кожного з них свої підходи до вирішення цієї проблеми. Адаптація учнів молодшої школи до навчання в середній ланці відіграє важливу роль у подальшому навчанні й вихованні дитини як гармонійної особистості. Психологи останнім часом упевнено називають це кризою. Ця криза створюється логікою навчання в школі, нестикуванням програм початкової і середньої школи, невиправдано різким і непродуманим переходом з однієї соціальної ситуації в іншу. Процес адаптації кожен учень проходить по-різному, залежно від свого індивідуального розвитку.
Відповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби відділу освіти Старосамбірської РДА 8 листопада 2017 на базі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІст. №1 імені Героя України Богдана Сольчаника відбувся семінар фахівців психологічної служби на тему: «Діагностика рівня адаптації учнів 5-их класів».
Мета семінару: проаналізувати результати діагностичних досліджень та підбір методів роботи з учнями 5-их класів щодо визначення рівня адаптації цих дітей до навчання у школі.
Дані діагностичні дослідження проводяться психологічними службами шкіл з метою виявлення учнів, які потребують психологічної підтримки, здійснення особистісно-орієнтованого підходу в навчанні, створення необхідних умов для розвитку і соціалізації учнів.
У процесі роботи семінару директор навчально-методичного центру психологічної служби М.І. Фурдичко узагальнила результати діагностики та наголосила на значущості створення педагогічних та соціально-психологічних умов для успішного навчання, функціонування й розвитку в системі шкільних відносин учнів 5-го класу.

No Comments »

Comments are closed.

Trackback URI |