Жовтень
28 2016
Аналіз та представлення результатів реалізації програми «Сімейна розмова» за 2015-2016 н.р.

Posted under Практичні психологи & Соціальні педагоги

20161026_103111-1Завдання сучасної школи полягає в тому, щоб надати підліткам необхідні знання та сформувати вміння і навички щодо реалізації здорового способу життя, навчити школярів визначати життєві цінності та спонукати відповідально ставитися до власного здоров’я. Важливу роль у вирішенні цих завдань виконує психологічна служба школи, яка разом з адміністрацією, педагогічним колективом планує і реалізовує різні напрямки профілактичної роботи з дітьми.
26 жовтня 2016 року на базі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Героя України Богдана Сольчаника відбувся семінар практичних психологів і соціальних педагогів на тему: «Аналіз та представлення результатів реалізації програми «Сімейна розмова» за 2015-2016 н.р.»
Практичні психологи та соціальні педагоги у формі презентацій представляли результати реалізації програми, ділилися своїм досвідом та розповідали про труднощі, які виникали у процесі профілактичої роботи щодо вживання алкоголю неповнолітніми.
«Сімейна розмова» – це унікальна програма щодо запобігання та профілактики вживання алкоголю неповнолітніми, створена фахівцями Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи.
Головною метою програми є реалізація інноваційних методів і моделей роботи з попередження дитячого алкоголізму. В основі підходу цієї програми лежить взаємодія шкільних психологів, педагогів, батьків та дітей у форматі тренінгів, рольових ігор, навчальних семінарів. Програмою передбачається робота фахівців з учнями 7-х класів. Заняття з дітьми та батьками побудовані в інтерактивній формі з використанням сучасних профілактичних технологій.
В процесі семінару директор навчально-методичного центру психологічної служби М.І. Фурдичко аналізувала роботу працівників, які представляли результати реалізації програми та надала рекомендації щодо особливостей роботи за даною програмою.
Результати програми «Сімейна розмова» демонструють соціальну необхідність впровадження освітніх програм для удосконалення превентивної роботи, пропаганди здорового способу життя та оздоровлення українського суспільства.

No Comments »

Comments are closed.

Trackback URI |