Жовтень
20 2016
Семінар практичних психологів

Posted under Практичні психологи

Відповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби відділу освіти Старосамбірської РДА 19 жовтня 2016 відбувся семінар на тему: «Аналіз результатів рівня готовності учнів 1-го класу до навчання у школі». Семінар відбувався на базі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІст. №1 імені Героя України Богдана Сольчаника. Мета семінару: проаналізувати результати діагностичних досліджень та підбір методів роботи з учнями, які мають низький рівень готовності до навчання.
Надзвичайно важливим є питання формування готовності дітей до школи. Кожного року практичні психологи визначають рівень готовності дітей до навчання: розвиток пізнавальних процесів, рівень психологічної та соціальної готовності, сформованість певних навичок, які сприятимуть засвоєнню шкільних предметів та успішному процесу адаптації.
Директор навчально-методичного центру психологічної служби М.І. Фурдичко у процесі роботи семінару узагальнила результати діагностики та наголосила на значущості створення педагогічних та соціально-психологічних умов для успішного навчання, функціонування й розвитку в новій системі шкільних відносин учнів 1-го класу.
Не менш важливим є своєчасне виявлення дітей з особливими освітніми потребами. Завідувач ПМПК Д.Я. Пенько акцентувала увагу практичних психологів на критеріях готовності слабозорих дітей до шкільного навчання. Адже важливим і складним моментом у житті слабозорої дитини є перехід від дошкільної системи виховання до систематичного шкільного навчання.

No Comments »

Comments are closed.

Trackback URI |